Czternaście ekologicznych wafli z pełnoziarnistego ryżu, z dodatkiem prosa, gryki, amarantusa oraz ziarna quinoa. Mogą stanowić substytut konwencjonalnego chleba, czy słodkich przekąsek. Aby wydobyć pełen aromat wafli ryżowych, propunujemy podgrzać je w kuchence mikrofalowej lub piecyku przez kilka minut. Z dodatkiem pomidora oraz bazylii, będą stanowić wyśmienity, lekko strawny i dietetyczny posiłek.
Ryż pełnoziarnisty* (71%), PSZENICA płaskurka* (10%)*, proso (6%)*, amarantus*, kasza gryczana*, quinoa* (4%), sól
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
W 100 g:
- Wartość energetyczna - 1623 kJ / 383 kcal
- Tłuszcz - 1,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
- Węglowodany - 82 g
- w tym cukry - 0,3 g
- Błonnik - 2,0 g
- Białko - 8,6 g
- Sól - 1,0 g
Po otwarciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt może zawierać SEZAM.