"155 dań do pudełka. Domowa dieta bez glutenu" autorstwa Joanny Zielewskiej to idealna pozycja dla wszystkich, którzy chcą jeść bezglutenowe pyszności. W publikacji znajduje się jadłospis na cztery tygodnie wraz z praktycznymi wskazówkami.
Dietę bezglutenową w dzisiejszych czasach stosuje znaczna część społeczeństwa. Jedni jedzą bezglutenowo ze względów zdrowotnych, inni, bo smakuje im bezglutenowa żywność, a jeszcze inni upatrują w niej kulinarny trend. Dieta bezglutenowa może stanowić również ciekawy eksperyment kulinarny. Bez względu na przyczyny podjęcia diety pozbawionej glutenu trudno jest zadbać o w pełni zbilansowane posiłki, zwłaszcza gdy całe dnie spędza się poza domem.
Z pomocą przychodzi książka Joanny Zielewskiej, która zawiera przepisy na dania zawierające wszystkie ważne składniki odżywcze, a co najważniejsze - da się je zabrać ze sobą. Dieta bez glutenu nie wiąże się z ciągłymi wyrzeczeniami. Jeśli znasz odpowiednie połączenia smakowe, możesz wyczarować niezwykle smaczne dania, które zachwycą Twoje kubki smakowe. W książce znajdują się również sprawdzone przepisy na domowe pieczywo, będące świetną bazą do kanapek i słodkich przekąsek.
Joanna Zielewska tworzy praktyczne zbiory przepisów na potrawy dla osób borykających się z różnymi problemami zdrowotnymi. Inne pozycje jej autorstwa to między innymi: "190 dań do pudełka. Insulinooporność", "Dieta SIRT" oraz "180 dań do pudełka. Choroba Hashimoto".
Dietę bezglutenową w dzisiejszych czasach stosuje znaczna część społeczeństwa. Jedni jedzą bezglutenowo ze względów zdrowotnych, inni, bo smakuje im bezglutenowa żywność, a jeszcze inni upatrują w niej kulinarny trend. Dieta bezglutenowa może stanowić również ciekawy eksperyment kulinarny. Bez względu na przyczyny podjęcia diety pozbawionej glutenu trudno jest zadbać o w pełni zbilansowane posiłki, zwłaszcza gdy całe dnie spędza się poza domem.
Z pomocą przychodzi książka Joanny Zielewskiej, która zawiera przepisy na dania zawierające wszystkie ważne składniki odżywcze, a co najważniejsze - da się je zabrać ze sobą. Dieta bez glutenu nie wiąże się z ciągłymi wyrzeczeniami. Jeśli znasz odpowiednie połączenia smakowe, możesz wyczarować niezwykle smaczne dania, które zachwycą Twoje kubki smakowe. W książce znajdują się również sprawdzone przepisy na domowe pieczywo, będące świetną bazą do kanapek i słodkich przekąsek.
Joanna Zielewska tworzy praktyczne zbiory przepisów na potrawy dla osób borykających się z różnymi problemami zdrowotnymi. Inne pozycje jej autorstwa to między innymi: "190 dań do pudełka. Insulinooporność", "Dieta SIRT" oraz "180 dań do pudełka. Choroba Hashimoto".