Zawód sommelier

Prange Barczyński Tomasz

Wysyłka w:
48 godzin + czas dostawy
Wydawca:
Magazyn Wino
Ilość stron:
160
Nasza cena: 41,82 zł

Według najprostszej definicji sommelier to nikt inny, jak kelner odpowiedzialny w restauracji za serwis napojów, ze szczególnym uwzglednieniem wina. Tylko tyle i aż tyle.
W restauracjach, w których wino odgrywa równorzędną serwowanym potrawom rolę, funkcja sommeliera to coś znacznie więcej.
Właściwym współczesnym określeniem wobec sommeliera będzie raczej menedżer restauracji odpowiedzialny za wino i inne napoje oraz cygara, funkcja ta bowiem wykracza daleko poza ramy klasycznego terminu "kelner".

Czytaj całość

Recenzje

Dodaj recenzje i wygraj 100 zł na zakupy

Podobne produkty

Bestsellery

Zobacz, dlaczego warto nam zaufać

Kolejny raz dokonałam zakupów w TaniejKsiążce i jak zawsze jestem bardzo zadowolona. Jakość obsługi, kontakt ze sklepem i szybkość wysyłania towaru na szóstkę!

Violetta