Wydawnictwo Format-AB
Żywienie i usługi gastronomiczne. Część 5. Działalność
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja została przygotowana zgodnie z obecnie obowiązującą podstawą programową kształcenia w...PodręcznikObsługa turystyczna. Część 2. Organizacja imprez. Tom 2
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014.PodręcznikMEN:48/2014Dokumentacja hotelowa. Kwalifikacja HGT.03
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to nowoczesne, kolorowe, dostosowane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają aż 72 zupełnie nowe zadania oraz formularze dokumentów hotelowych do wypełnienia. Ćwiczenia...PodręcznikZbiór zadań i pytań z Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z lat 2015-2019
Książka zawiera zebrane pytania oraz zadania (wraz z odpowiedziami) z etapów okręgowych i centralnych Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności z lat 2015-2019.PodręcznikObsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych. Kwalifikacja HGT.08
Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych to najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.08. Podręcznik zostanie wydany w dwóch częściach (planowany termin wydania części 2 to styczeń 2023 r.) i przygotowany...PodręcznikPracownia hotelarska. Ćwiczenia. KW. HGT.06.
Ćwiczenia Pracownia hotelarska przeznaczone są do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu HGT.06. Realizacja usług w recepcji, do rozwiązywania podczas zajęć w pracowniach, ale świetnie sprawdzą się również jako powtórka materiału z zakresu kwalifikacji HGT.06. Ćwiczenia...PodręcznikPrzygotowanie imprez i usług turystycznych. Część 2
Najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.07. Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Podręcznik został wydany w dwóch częściach i przygotowany zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z...PodręcznikTechnologia żywności. Część 2. Technologie kierunkowe. Tom 1
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2011 roku.PodręcznikTechnologia żywności. Część 1. Podstawy technologii żywności
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Dopuszczony do użytku szkolnego w 2010 roku.PodręcznikTowaroznawstwo spożywcze
Podręcznik pt. "Towaroznawstwo spożywcze" - praca zbiorowa pod red. Ewy Czarnieckiej-Skubiny - dla technika technologii żywności już w sprzedaży. Podręcznik otrzymał dopuszczenie do użytku szkolnego.Spis treści: Wiadomości wstępne Normy i normalizacja w przetwórstwie żywności Baza surowcowa...PodręcznikObsługa klienta oraz rozliczanie imprez... cz.2
Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych to najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.08. Podręcznik zostanie wydany w dwóch częściach i przygotowany zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym...PodręcznikOrganizacja spotkań biznesowych i konferencji
Organizacja spotkań biznesowych i konferencji to podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie dodatkowych umiejętności zawodowych jako rozszerzenie programu kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej z dnia...Książka, op. miękkaTesty i zadania przygotowujące do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie. Kwalifikacja HGT.06. Realizacja usług w recepcji
Testy przeznaczone dla zawodu technik hotelarstwa, w zakresie kwalifikacji HGT.06. Realizacja usług w recepcji. Książka zawiera 5 przykładowych egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie, w skład skład jednego egzaminu wchodzą: testy (40 pytań) i zadanie praktyczne. W książce znajdują się...PodręcznikObsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Kwalifikacja HGT.03. Podręcznik. Części 1-2
Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Kwalifikacja HGT.03. Podręcznik. Część 1-2 "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik...PodręcznikMEN:0203/2019, 0103/2019Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Część 1
Najnowszy podręcznik dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik organizacji turystyki do kwalifikacji HGT.07. Przygotowanie imprez i usług turystycznych. Podręcznik został wydany w dwóch częściach i przygotowany zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z...PodręcznikZbiór zadań przygotowujących do egzaminu zawodowego Kw. HGT.06.
Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.06. "Realizacja usług w recepcji". Zawiera 5 zestawów. Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy (część pisemna i część praktyczna). W skład jednego zestawu wchodzą: testy (40 pytań) i zadanie praktyczne. W książce...PodręcznikZbiór zadań przygotowujących do egzaminu zawodowego HGT.03
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r.Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów. Każdy zestaw to przykładowy egzamin zawodowy (część pisemna i część praktyczna). W skład jednego zestawu...PodręcznikDokumentacja hotelowa. Kwalifikacja HGT.06. Realizacja usług w recepcji
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.06. Realizacja usług w recepcji to nowoczesne, kolorowe, dostosowane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają aż 75 zupełnie nowych zadań oraz formularzy dokumentów hotelowych do wypełnienia. Ćwiczenia kształtują umiejętność wypełniania...PodręcznikRealizacja usług w recepcji. Część 2
Realizacja usług w recepcji jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji...PodręcznikRealizacja usług w recepcji. Część 1
Realizacja usług w recepcji jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji...PodręcznikPracownia gastronomiczna cz.1. Repetytorium. Ćwiczenia praktyczne. Kwalifikacja HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Jest opracowana do nowej podstawy programowej, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji...PodręcznikPracownia hotelarska. Kwalifikacja HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie
Ćwiczenia Pracownia hotelarska przeznaczone są do kształcenia praktycznego w zawodzie technik hotelarstwa z zakresu HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie, do rozwiązywania podczas zajęć w pracowniach, ale świetnie sprawdzą się również jako powtórka materiału z zakresu...PodręcznikObsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Kwalifikacja HGT.03. Podręcznik. Część 2
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w...PodręcznikMEN:0203/2019Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie. Kwalifikacja HGT.03. Podręcznik. Część 1
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz pracownik obsługi hotelowej. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w...PodręcznikMEN:0103/2019Żywienie i usługi gastronomiczne. Część 10
Podręcznik "Żywienie i usługi gastronomiczne. Część X. Planowanie żywienia i produkcji gastronomicznej" ma pomóc zarówno uczniom, jak i słuchaczom kursów kwalifikacyjnych w przygotowaniu się do egzaminu zawodowego z kwalifikacji TG.16 "Organizacja żywienia i usług gastronomicznych". Ma ON również...PodręcznikZbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego TG.12
Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. "Planowanie i realizacja usług w recepcji". Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania praktyczne, mające za zadanie pomóc uczniom przygotować się do egzaminu zawodowego. Każdy zestaw to przykładowy...PodręcznikŻywienie i usługi gastronomiczne. Część VIII
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. VIII Usługi gastronomiczne to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych 343404. Publikacja została przygotowana zgodnie z aktualną podstawą programową kształcenia w tym zawodzie,...PodręcznikŻywienie i usługi gastronomiczne. Część VII. Organizacja produkcji gastronomicznej
"Żywienie i usługi gastronomiczne. Część VII Organizacja produkcji gastronomicznej" jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie:Kwalifikacja TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych2. Organizowanie...PodręcznikMEN:1.9./2017Żywienie i usługi gastronomiczne. Część VI. Zasady
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznychPodręcznikŻywienie i usługi gastronomiczne. Część IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii
"Żywienie i usługi gastronomiczne. Część IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii" jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: PKZ(T.h) Umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodzie...PodręcznikMEN:42/2016