kucharz duży i kucharz mały gry pl

Znalezione artykuły, kucharz duży i kucharz mały gry.pl, dobre książki proponuje tanio internetowa księgarnia TaniaKsiążka.pl


Kategorie

Zabawki » Rozwój dziecka » Edukacja » Mały naukowiec

Gry dla młodszych i starszych

Gry dla młodszych i starszych - NIEDOSTEPNE

Gry dla młodszych i starszych » Poker i karty do gry

Gry dla młodszych i starszych » Gry logiczne

Zabawki » Klocki » Lego » Gry

Gry dla młodszych i starszych » Gry

Gry dla młodszych i starszych » gry karciane

Gry dla młodszych i starszych » gry planszowe

Gry dla młodszych i starszych » Karty i gry karciane » Gry karciane

Multimedia » Gry PC

Multimedia » Gry PS2 PlayStation 2

Gry dla młodszych i starszych » Karty i gry karciane

Multimedia » Gry PS3 PlayStation 3

Multimedia » Gry Xbox 360

Gry dla młodszych i starszych » gry dla dzieci

Gry dla młodszych i starszych » pozostałe » kości do gry

Gry dla młodszych i starszych » Gry na CD

Zabawki » Gry, zabawki, zestawy

Gry dla młodszych i starszych » gry karciane - NIEDOSTEPNE

Gry dla młodszych i starszych » gry planszowe - NIEDOSTEPNE

Multimedia » Gry PSP PlayStation Portable

Gry dla młodszych i starszych » gry dla dzieci - NIEDOSTEPNE

Gry dla młodszych i starszych » poker i karty do gry - NIEDOSTEPNE


Wycinanki Mały kucharz

Wycinanki Mały kucharz

Trójwymiarowe elementy do składania Bez użycia kleju i nożyczek Wspaniała zabawa dla każdego dziecka.   »»» szczegółowo »»»



Kucharz - Suter Martin

Kucharz - Suter Martin

Jaka szkoda, że książek się nie jada. Nowa powieść Sutera rozpływałaby się w ustach. Autor z maestrią splata kryzys finansowy, wojnę domową i sztukę gotowania w pasjonującą powieść. „Brigitte”. Trzydziestotrzyletni Maravan jest tamilskim azylantem pracującym w hotelu w Zurychu jako pomocnik kucharza, mimo że sam świetnie gotuje. Zachwycona jego znajomością tajników kulinarnej sztuki uwodzenia, Andrea namawia go do stworzenia firmy cateringowej i przygotowywania erotycznych kolacji dla par. Maravan i Andrea zdobywają coraz większą klientelę, także wśród polityków i biznesmenów, a działalność ich firmy zaczyna wykraczać poza granice dobrego smaku… Kucharz to pasjonująca historia z wyższych sfer, przyprawiona egzotycznymi aromatami.   »»» szczegółowo »»»



Kucharz Malowanki dla malucha

Kucharz Malowanki dla malucha

Malowanka dla najmłodszych.   »»» szczegółowo »»»



Kucharz Polski - Śleżańska Maria

Kucharz Polski - Śleżańska Maria

Oddajemy w Twoje ręce reprint niezwykle popularnej przed wojną książki kucharskiej. Publikacja zawiera imponującą liczbę 1635 przepisów o różnym stopniu trudności – znajdziesz tu zupy, potrawy z rozmaitych gatunków mięs oraz ryb, dania z mąki i jaj, przystawki oraz przekąski, sosy, leguminy, wypieki, przetwory... Obok dań na codzienne posiłki autorka podaje propozycje na wystawne obiady i kolacje. Zdradza również sekrety dotyczące domowego gospodarstwa, które powinna znać „każda dobra i skrzętna gospodyni”. Niespotykane bogactwo kulinarnych pomysłów z pewnością zadziwi współczesnych amatorów dobrej kuchni, a rady sprzed lat mogą być przydatne także obecnie.   »»» szczegółowo »»»



Najlepszy kucharz - Praca zbiorowa

Najlepszy kucharz - Praca zbiorowa

Igor Sikirycki. Autor bajek, wierszy, fraszek, kawaler „Orderu Uśmiechu”. Uwielbiany przez dzieci. Jego bajki napisane wierszem rozwijają wyobraźnię i śmieszą nie tylko najmłodszych. Utwory tego doskonałego poety w rewelacyjnej interpretacji aktorskiej, czytane przy specjalnie skomponowanym podkładzie muzycznym, to doskonała, kształcąca rozrywka i niezapomniana podróż w świat bajek. Czyta: Agata Ochota - Hutyra   »»» szczegółowo »»»



Wyposażenie techniczne zakładów Kucharz małej gastronomii - Grzesińska Wiesława

Wyposażenie techniczne zakładów Kucharz małej gastronomii - Grzesińska Wiesława

Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - wyposażenie techniczne, w zawodzie kucharz małej gastronomii. Obejmuje zagadnienia w podziale na następujące tematy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne, materiały konstrukcyjne w urządzeniach gastronomicznych, maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców, aparatura grzejna, aparatura chłodnicza, maszyny do mycia naczyń, transport wewnętrzny w zakładzie, urządzenia do sporządzania i ekspedycji napojów, wyposażenie uzupełniające oraz projektowanie zakładów gastronomicznych. Aprobata: MENiS 04/2005   »»» szczegółowo »»»



Kucharz & Gastronom Vademecum

Kucharz & Gastronom Vademecum

Książka została przygotowana przez grono specjalistów - naukowców zajmujących się żywieniem oraz szefów kuchni. W części pierwszej zostały omówione zasady organizacji kuchni, możliwość jej wyposażenia oraz sposoby obróbki żywności. Druga część książki to zbiór przepisów i porad kulinarnych.   »»» szczegółowo »»»



Kucharz Jamiego

Kucharz Jamiego

Jamie Oliver 5 lat temu podjął się ryzykownego, ale szlachetnego zadania - wśród 15 londyńskich "trudnych nastolatków" wybrał kilku, którzy przez rok zdobywali wiedzę i umiejętności w najlepszej szkole kucharzy. Nauka i praca w ekskluzywnej restauracji dały szansę młodym ludziom na zerwanie z mroczną przeszłością. Marzenie Jamiego spełni się, jeśłi "zły chłopak" z Bronxu opracuje dobry business-plan i z sukcesem poprowadziswoją firmę, a były złodziej samochodów znajdzie satysfakcję i zarobek w restauratorskim fachu. Przyszłość pokaże, czy młodzi ludzie sprostali tym wyzwaniiom. Dziś mają za sobą Jamiego, jego wiarę w sukces i pracę nad przekonaniem społeczeństwa do podobnych przedsięwzięć.   »»» szczegółowo »»»



Ostatni kucharz chiński - Mones Nicole

Ostatni kucharz chiński - Mones Nicole

Autorka felietonów kulinarnych, Maggie McElroy, próbuje odzyskać równowagę po przedwczesnej śmierci męża. Niespodziewanie na jego nazwisko wpływa wniosek o uznanie ojcostwa. Czyżby podczas pracy w biurze swojej firmy w Pekinie został ojcem? Maggie decyduje się na podróż do Chin, tym bardziej że otrzymuje propozycję napisania artykułu o wschodzącej gwieździe chińskiej gastronomii, Samie Liangu. Na miejscu ulega fascynacji nie tylko sztuką kulinarną. Jedząc przygotowaną przez Sama potrawę, Maggie czuje, że nadchodzi miłość.   »»» szczegółowo »»»



Egzamin zawodowy Kucharz Testy i zadania z rozwiązaniami - Zienkiewicz Marzanna Teresa

Egzamin zawodowy Kucharz Testy i zadania z rozwiązaniami - Zienkiewicz Marzanna Teresa

Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie kucharz. Zawiera testy pytań zbudowane tak, jak rzeczywiste arkusze egzaminacyjne.   »»» szczegółowo »»»



Ilustrowany kucharz krakowski - Gruszecka Maria

Ilustrowany kucharz krakowski - Gruszecka Maria

Przedstawiamy Państwu piękny reprint Ilustrowanego kucharza krakowskiego pióra Marii Gruszeckiej - znanej autorki podręczników i książek kucharskich. Rprint okraszony jest wieloma rysunkami i misternymi rycinami. Sama autorka poleca swoją książkę młodym gospodyniom, którym obiad, kolacya, wydaje się tak skomplikowaną rzeczą, tak kosztowną i niedostępną, że najczęściej zniechęcona opuszcza ręce, lub oddaje się w opiekę sługi albo kucharki. Książka zawiera przepisy proste, tanie i zdrowe, ponieważ, znów cytując za autorką, w wieku pary i elektryczności w wieku newrozy i chorób żołądkowych, odżywianie nabiera innego znaczenia. W książce znajdziemy ponad 1300 wspaniałych przepisów staropolskiej kuchni, a wśród nich zupy, pieczenie, sosy, ciasta i torty. Dzieło zaopatrzone jest też w obszerny dodatek poświęcony prowadzeniu domu - "babcinych" sposobów prania tkanin, przechowywania żywności, czyszczenia metali, a także dbania o urodę. Reprint oprawiony jest w elegancki półskórek, któremu urody dodają dopasowane kolorystycznie kapitałki oraz wstążeczka czytelnicza. Nie dokonywaliśmy żadnych zmian w treści książki, aby zachować nie tylko doskonałe receptury, ale i urok polszczyzny sprzed ponad stu lat.   »»» szczegółowo »»»



Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej - Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania

Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej - Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania

Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.   »»» szczegółowo »»»



Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej - Konarzewska Małgorzata, Lada Ewa Hanna, Zielonka Barbara

Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej - Konarzewska Małgorzata, Lada Ewa Hanna, Zielonka Barbara

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową Kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Treści podręcznika obejumją następujące działy: instalacje elektryczne, wodno-kanalizacyjne oraz wentylacyjne; materiały konstrukcyjne stosowane w urządzeniach gastronomicznych; maszyny i urządzenia do obróbki wstępnej surowców; aparatura grzejna; aparatura chłodnicza; maszyny do mycia naczyń; transport wewnętrzny w zakładzie. Podręcznik stanowi niezbędną pomoc dla uczniów, którzy podejmą pracę w nowocześnie wyposażonych zakładach gastronomicznych.   »»» szczegółowo »»»



Technologia gastronomiczna 3 - Kmiołek Anna

Technologia gastronomiczna 3 - Kmiołek Anna

Podręcznik zawiera materiał nauczania przedmiotu technologia gastronomiczna w zakresie produkcji zup i sosów gorących, deserów oraz napojów zimnych i gorących, a także napojów alkoholowych. Omawia znaczenie i wykorzystanie żywności wygodnej, funkcjonalnej i dietetycznej. Przedstawia potrawy regionalne Polski i charakterystyczne potrawy kuchni innych narodów, a także znaczenie i składniki posiłków codziennych oraz potrawy i organizację przyjęć okolicznościowych.   »»» szczegółowo »»»



Technologia gastronomiczna część 1 - Kmiołek Anna

Technologia gastronomiczna część 1 - Kmiołek Anna

Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne polecają serię podręczników do nauki technologii gastronomicznej w zawodach: technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kucharz na poziomie technikum i szkoły policealnej.   »»» szczegółowo »»»



Podstawy żywienia człowieka Podręcznik - Czerwińska Dorota Gulińska Edyta

Podstawy żywienia człowieka Podręcznik - Czerwińska Dorota Gulińska Edyta

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Numer dopuszczenia: 15/2005   »»» szczegółowo »»»



Interesujące przypadki internistyczne

Interesujące przypadki internistyczne

Autorzy opisali sześćdziesiąt przypadków klinicznych z zakresu medycyny wewnętrznej. Każdy opis rozpoczyna się od przedstawienia objawów choroby oraz postawienia diagnozy. W dalszej części przypadek jest szczegółowo analizowany. Omawiane są charakterystyczne symptomy schorzenia, wyniki badań, sposoby różnicowania z innymi chorobami. Przedstawione są także sposoby leczenia omawianego schorzenia. Opis każdego przypadku kończy się pytaniami dotyczącymi omawianej tematyki - podaniu właściwej odpowiedzi towarzyszy jej wytłumaczenie. Książka pomaga wykorzystać podręcznikową wiedzę w praktyce. Kształtuje odpowiedni sposób myślenia, przedstawia zasady postępowania i jest odpowiednikiem wykładu prowadzonego przy łóżku chorego przez doświadczonego klinicystę. Została napisana w taki sposób, aby można ją było wykorzystać w różnych sytuacjach: doraźnie, szukając odpowiedzi na konkretne pytanie, lub chcąc zgłębić problemy analizy klinicznej. Publikacja powstała z myślą o studentach medycyny i lekarzach.   »»» szczegółowo »»»



Technologia gastronomiczna część 2 - Kmiołek Anna

Technologia gastronomiczna część 2 - Kmiołek Anna

Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich.   »»» szczegółowo »»»



Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2 - Konarzewska Małgorzata

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2 - Konarzewska Małgorzata

Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.   »»» szczegółowo »»»



Podstawy żywienia człowieka - Czerwińska Dorota, Gulińska Edyta

Podstawy żywienia człowieka - Czerwińska Dorota, Gulińska Edyta

Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Numer dopuszczenia: 15/2005   »»» szczegółowo »»»