"Naturalnie i zdrowo" to kuchnia wege na każdą kieszeń i z łatwo dostępnych składników! Sto inspirujących przepisów i pomysły na to, by nie marnować żywności.
Zupa imbirowo-grochowa? Marchew macerowana w imbirze? Sałatka ze szmaragdowego ogrodu, a może tęczowy humus? A co powiecie na polentę z buraczanymi wstążkami i pesto z rukoli? Jeśli zostało Wam trochę pesto, dajcie się skusić na posmarowane nim kanapki z razowego chleba z jajkiem sadzonym! Prawda, że brzmi pysznie?
Brzmi pysznie i wykwintnie! Brzmi, jakby każda z tych potraw kosztowała krocie, a jej przygotowanie pochłaniało mnóstwo czasu... Nic bardziej mylnego. Książka Sary Britton udowadnia, że gotować można z radością, a nie w pocie czoła. Wszystkie potrzebne składniki znajdziesz w warzywniaku za rogiem! To kuchnia wegetariańska na każdą kieszeń!
Przed Wami sto przepisów na proste i smaczne, wegetariańskie potrawy. Każdy przepis ozdobiony został przepiękną fotografią, na widok której ślinka napływa do ust. Wszystkie zaproponowane przez autorkę potrawy można łatwo przekształcić w wersję wegańską czy bezglutenową. Od dziś będziesz jeść zdrowo i naturalnie!
O autorce
Sarah Britton to kanadyjska dietetyczka, autorka książek kucharskich i założycielka popularnego bloga kulinarnego "My New Roots". Jej poradniki zyskały status międzynarodowych bestsellerów. Jest uważana za jedną z najbardziej wpływowych postaci w świecie kulinarnym, a jej podejście do zdrowego odżywiania i gotowania cieszy się ogromnym zainteresowaniem wśród wielu ludzi na całym świecie.